Verhalen
Korte lijnen, samen ideeën realiseren en door blijven ontwikkelen: daarom werkt Jori bij Wasco

Jori van den Berg – Voges

Manager Binnendienst

Korte lijnen, ideeën samen realiseren en door blijven ontwikkelen: daarom werkt Jori van den Berg – Voges bij Wasco. Ze startte ooit in de hotellerie, maar werkt nu als Manager Binnendienst a.i. bij Wasco. Jori vertelt vol energie waarom Wasco voor haar de ideale werkgever is.

Van hotel naar installatietechniek

Ik heb hotelschool gedaan en belandde zo in de Banquet Sales van een kleine hotelketen. Dat was leuk: we deden het echt samen, je werd gehoord en gezien en we maakten er een succes van. Helaas werd de kleine keten overgenomen door een grote bekende, maar binnen die organisatie zat ik niet op mijn plek. Daarnaast ging de reisafstand mij tegenstaan toen ons eerste kindje kwam. Mijn man was destijds monteur bij Breman en zag bij de balie van Wasco een vacature hangen voor een binnendienstfunctie in Apeldoorn. Het leek mij leuk maar dacht ook: ‘Hoe ga ik dat doen, ik weet niet eens hoe ik een schroevendraaier vast moet houden, haha.’ Ik ging in gesprek en ontdekte al gauw dat dit bedrijf goed bij me past. Ook hier doen we het samen, er heerst echt een familiegevoel. Als je ideeën hebt, wordt er naar je geluisterd en kijken we met elkaar hoe we iets kunnen realiseren.’

Een dag meelopen als monteur

‘Als ik iets doe, wil ik het graag goed doen. Ik had dus nog wel wat bij te leren voor ik goed op de binnendienst kon meedraaien. Ik heb gevraagd aan mijn toenmalige leidinggevende of ik een dag mocht mee lopen met een monteur om een idee te krijgen hoe het werk er op de vloer uit ziet. Ineens had ik een onderdeel in handen dat ik op m’n scherm regelmatig voorbij zag komen en snapte ik waarom sommige vragen gesteld werden. Ik maakte ineens zelf een ketel schoon en liep tegen dezelfde dingen aan als mijn klanten aan de telefoon. Ik maak in m’n hoofd vaak een beeld van iets, maar nu bleek maar weer dat de realiteit soms toch anders is. Dat was een mooie ervaring!
Dit neem ik nu ook mee in de inwerktrajecten voor nieuwe medewerkers, of als een collega graag iets in de praktijk wil zien.

Opleiden is vanzelfsprekend

Wat ik mooi vind bij Wasco, is dat het heel vanzelfsprekend is om doorlopend op te leiden. Je staat hier nooit stil. Dat past bij mij. We nodigen regelmatig leveranciers uit om te komen vertellen over hun producten, het nieuwe assortiment en de ontwikkelingen die er aan zitten te komen. Zo houden we goed aansluiting bij de markt. Daarnaast hebben we ook het Wascollege. Dat is een online school waarin je ik-weet-niet-hoeveel trainingen kunt volgen: van mindfullness tot producttrainingen over bijvoorbeeld een Quooker.

Oh ja, en we hebben twee keer per jaar praktijkdagen. In kleine groepen van ongeveer 15 personen gaan we op een locatie dieper in op een thema. De laatste keer dat ik er was ging het bijvoorbeeld over zonnepanelen. Je krijgt dan eerst een stuk theorie, maar gaat ze later op die dag ook zelf aansluiten. Daar leer je veel van. 

Doorgroeien

Ook doorgroeien is binnen Wasco vrij vanzelfsprekend. De kansen zijn er, je moet ze alleen wel zelf pakken. Toen ik hier binnenkwam, groeide een van mijn managers al vrij snel door naar een regionale functie. Bij zijn opvolger werd ik al gauw betrokken bij allerlei taken. Dat lag me goed en werd ook opgemerkt. Na wat wisselingen van de wacht, heb ik nu de rol van Manager Binnendienst a.i. gekregen, in de periode dat de Manager zich bezig houdt met een groot en langdurig project.

Luisteren, coachen en een beetje sturen

Zo ben ik het liefste een manager voor mijn team. Ik luister graag naar hun verhalen en naar de uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Ik probeer midden in het team te staan, er echt onderdeel van te zijn. Soms kan ik tips geven of een beetje richting geven naar de oplossing. 

Ik vind het leuk om met mensen op te trekken en mijn team te coachen. Ik hou er van om mensen te helpen. Dagelijks ben ik bezig met de vraag hoe mensen plezier houden in hun werk en een volgende stap kunnen zetten. Dat Wasco zo veel mogelijk maakt in opleiden en doorgroeien, maakt mijn werk extra leuk. Techniek is voor mij ondergeschikt, Wasco past als bedrijf past gewoon heel erg goed bij mij.

Word jij de nieuwe collega van Jori?

Bekijk onze binnendienstvacatures.

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.