Verhalen
Wasco groeit en het marketingteam heeft daar zeker een rol ingespeeld. Tom, Marketing Manager bij Wasco, weet er alles van: “Onze campagne marketeers, content marketeer en grafisch vormgever werken samen om het merk van Wasco zo sterk mogelijk neer te zetten. Daar hebben we de laatste jaren hard aan gewerkt.”

Succesvol groeien met het marketingteam van Wasco

Wasco groeit en het marketingteam heeft daar zeker een rol ingespeeld. Tom, Marketing Manager, weet er alles van: Onze campagne marketeers, content marketeer en grafisch vormgever werken samen om het merk van Wasco zo sterk mogelijk neer te zetten. Daar hebben we de laatste jaren hard aan gewerkt.

Creëer synergie

De marketingafdeling was een stuk kleiner toen Tom net startte bij Wasco in november 2018.  “Het team had veel creatieve vrijheid en iedereen runde zijn eigen campagnes”, licht Tom toe. “Die vrijheid is prettig, maar het zorgde er ook voor dat de campagnes verder uit elkaar stonden. Waar de ene campagne een stoerdere look had, was de ander juist wat zachter. Het werd al snel duidelijk dat er meer samenhang nodig was. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Nu zijn er duidelijkere kaders en weet iedereen wat goed past bij Wasco. Zo komen campagnes heel mooi samen.”

Een succesvolle strategie

Dat deze strategie werkt, weet Tom inmiddels: “Uit onderzoeken blijkt dat onze, naamsbekendheid en imago aanzienlijk zijn verbeterd. De grootste stap die we hebben gezet om dat voor elkaar te krijgen is het werken in thema’s. Als technisch groothandel hebben we enorm veel te vertellen, dus dat doen we nu aan de hand van onze eigen thema’s. We hebben bijvoorbeeld het thema ‘Duurzaam wonen’, daar haken we dan verschillende onderwerpen aan: duurzame oplossingen (installaties en producten), onze WasCollege opleidingen, diensten en installatiekennis. Op die manier gaat onze doelgroep de verbinding leggen tussen duurzaam en Wasco. ” Daarnaast zet Wasco veel verschillende kanalen in om de doelgroep te bereiken. “Met name PR  heeft erg goed gewerkt om ons imago op te bouwen”, vertelt Tom trots. “Maar ook onze Wasco vrachtwagens die door het hele land rijden dragen bij aan de zichtbaarheid en naamsbekendheid.”

Engagement

De laatste jaren zetten Tom en zijn team vol in op engagement. “Onder andere via social media weten we onder de aandacht te komen bij onze doelgroep en creëeren we een band met onze volgers ”, deelt Tom. “Verder organiseren we diverse events op onze vestigingen. Kennissessies, maar ook barbecues of, zoals binnenkort, een dartcompetitie in onze 35 vestigingen. De barbecues en dartcompetitie zijn perfect voor de wat kleinere installateurs die op zoek zijn naar meer verbinding met collega installateurs. Je merkt dat het bijdraagt aan de betrokkenheid van de doelgroep. En met onze heerlijke bonenkoffie voelt het in onze vestigingen voor hen als een clubhuis!” lacht Tom.

 

Geïnspireerd geraakt door het succes van Wasco’s marketingteam? Zin in een lekkere kop koffie? Kom met ons in contact, we vertellen je graag meer!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag onderdeel gaan uitmaken van ons mooie team? Bekijk dan snel deze interessante vacature!

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.