Verhalen
Bij topdrukte in het distributiecentrum staat Jan – Directeur Inkoop & Marketing bij Wasco – al te trappelen om bij te springen en een handje te helpen.

Elkaar helpen, dat is toch heel normaal?

“Ik heb mijn spullen altijd in de auto liggen”, vertelt Jan lachend. “Tijdens een hete zomer kan bijvoorbeeld de vraag naar airco’s extreem toenemen en kunnen ze in het distributiecentrum alle hulp gebruiken om de orders weg te werken. Logisch dus dat we dan vanuit het kantoor en de directie bijspringen, je bent allemaal onderdeel van hetzelfde team.”

Samen voor succes

Voor Jan – en eigenlijk geldt dat voor heel Wasco - is elkaar helpen dus de normaalste zaak van de wereld. “Natuurlijk kunnen wij niet alles doen als we bijspringen in het magazijn”, vertelt Jan verder. “Maar alle beetjes helpen en het feit dat we er samen staan motiveert enorm. Soms hoor ik ook van de medewerkers hoe gaaf ze het vinden dat ik als directeur meehelp, maar volgens mij is dat vooral heel normaal. Ik ben niemand meer of minder dan ieder andere medewerker van Wasco.” Een gevoel wat Jan ook tijdens het dagelijkse werk uitstraalt. Je zult hem dan ook nooit in zijn kantoor vinden, maar gewoon op de werkvloer als onderdeel van het team.

Zijn motto voor succes is simpel: PROF - personeel, rendement, ondernemerschap en focus. “Om succesvol te zijn, is personeel extreem belangrijk”, licht Jan toe. “We werken hier in een team en dat team is alles. In je eentje ga je het simpelweg niet halen. Rendement realiseren we dan ook door samen te werken en zo onze doelen te behalen. Ondernemerschap moet je ook niet onderschatten. Dit betekent voor mij dat je verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het team neerlegt, daar krijg je namelijk heel veel voor terug. En focus is het vergeten toverwoord, iedereen in zijn of haar eigen specialisme neerzetten doet wonderen. Zo zorgen we ervoor dat we het winnende team zijn. Met winnen komt namelijk plezier, dat vind ik het allerbelangrijkste.”

Geweldige ideeën uit de teams

Die winnaarsmentaliteit zit bij Jan heel diep. Ooit was hij namelijk hard op weg om profvoetballer te worden, en nu geeft hij die drive voor succes over aan zijn team: “Aan het eind van de rit wil ik winnen, maar dat betekent niet dat we daar heel agressief in zijn. Dat zou ik nog geen maand volhouden denk ik. Er ligt dus geen ongezonde druk op. Ik vind het vooral belangrijk om succes te faciliteren en onze mensen de ruimte te geven om slimme dingen te roepen. Daar komen de meest geweldige ideeën uit voort en dat zorgt uiteindelijk voor de winst, daar ben ik enorm trots op.”

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.