Verhalen
Na ongeveer vijf vliegjaren in verschillende branches, maakte Nathalie – nu 2 jaar HR Adviseur bij Wasco – de switch naar de logistiek. Een rol waarin ze voor het eerst volop perspectief en uitdaging voelt.

Mens achter Wasco

“Om eerlijk te zijn, dacht ik eerst dat de technische groothandelsbranche een vrij suffe branche was”, vertelt Nathalie lachend. “Ik roep ook wel eens voor de grap: wat is er nou bijzonder aan dozen schuiven? Nou, heel veel dus! Als groothandel voegen we veel waarde toe aan de organisatie van onze klant, dat gaat verder dan alleen producten leveren. Daarnaast zie ik bij Wasco hoeveel er geïnvesteerd wordt in modernisering, de toekomst en het personeel. Je werkt hier bij een commercieel bedrijf met veel dynamiek en een resultaatgerichte werkomgeving, dat past goed bij mij.”

Verandermanagement

Wasco groeit dan ook hard en zit momenteel middenin een professionaliseringsslag. Dit brengt veel verandering en vernieuwing met zich mee. Daar speelt Nathalie als HR-adviseur een grote rol in: “Wasco investeert aan alle kanten in de verbetering van de organisatie en – heel belangrijk – de mensen daarachter. Vanuit HR-perspectief leer je hierdoor veel over verandermanagement.” Zo houdt Nathalie zich dagelijks bezig met de medewerkers binnen Wasco en adviseert ze het management over vraagstukken op het gebied van in-, door- en uitstroom, ziekteverzuimbegeleiding en arbeidsrecht. Maar ook thema’s als een strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, organisatiestructuur, belonen en waarderen en health en safety staan hoog op de agenda.

Trots om bij Wasco te werken

“In deze functie schakel je snel van operationele taken naar beleidsmatig en strategisch denken”, deelt Nathalie. “Die afwisseling maakt het voor mij erg leuk. Je blijft generalist, maar je hebt ruimte voor verdieping als de organisatie daarom vraagt. Daarnaast is er veel vrijheid voor eigen inbreng en invulling. Heb je een goed onderbouwd idee? Ga het dan maar doen!”

Het zijn niet alleen deze afwisseling en vrijheid die ervoor zorgen dat Nathalie goed op haar plek zit, ook de organisatie zelf past goed bij haar: “Bij Wasco heb je de perfecte combi tussen de gemoedelijkheid van een kleine organisatie en de voordelen en structuur van een groter bedrijf. Iedereen is bereid om je te helpen en samen werken we hard. Mijn collega’s zitten ook vol humor, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast vind ik de gedrevenheid mooi. Mensen acteren alsof Wasco hun eigen bedrijf is en zijn echt trots om hier te mogen werken. Zo voel ik het zelf ook!”

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.