Verhalen
Bij Wasco komt de klant altijd op nummer 1. Het is dan ook niet gek dat deze technische groothandel enorm goed scoort op klanttevredenheid. Hoe ze dat doen? Xander Hagens - zelf Commercieel Directeur bij Wasco - vertelt je er graag meer over!

Kansen pakken bij Wasco

 

“Onze doelstelling is onze klanten zo goed mogelijk helpen, dat doen we op basis van onze processen. Elke dag komen we hier wel complexe uitdagingen tegen en het is heel gaaf als die dan opgelost worden. Elke dag doen we het weer een stukje beter, want we willen er niet alleen morgen zijn, maar ook nog over 10 jaar.”

Het proces als de basis
Het succes van Wasco is dus vooral te danken aan hun klantgerichtheid en een sterk proces. “Door nieuwsgierig te zijn weten we het proces continu te verbeteren”, deelt Xander trots. Het is natuurlijk belangrijk dat alles vanuit een logistiek oogpunt goed staat, maar ook zorgen wij dat onze klanten goed opgeleid aan het werk kunnen met onze onderdelen en producten. Daarnaast werken we met voorspellende data, waardoor we kunnen inspelen op de behoeften van de klant. Zo bieden wij echt toegevoegde waarde.”

Bijdragen aan het succes
De belangrijkste asset binnen Wasco zijn de medewerkers. “Zonder onze mensen zijn we niets”, vertelt Xander geïnspireerd. “We geven de medewerkers daarom veel ruimte om eigen initiatief te tonen en ideeën aan te leveren. Hierdoor zijn we in staat om nog efficiënter te handelen binnen ons proces. Samen verzetten we veel werk en boeken we mooie resultaten, daar ben ik heel trots op.”
 
Wasco biedt bovendien veel kansen aan de medewerkers. “De meeste mensen hebben een vertekend beeld over ons door het woord ‘groothandel’. Ik moet toegeven dat ik dat zelf in het begin ook had, maar nu - 6 jaar later - is dat beeld compleet veranderd”, vertelt Xander. “Je kunt ons wellicht een beetje vergelijken met een Adyen of Coolblue, daarbovenop komt dat wij kansen bieden die je bij dat soort bedrijven niet krijgt. Doordat wij net even anders zijn dan de meeste groothandelaren, kun je bij ons echt schitteren en floreren op zowel professioneel als persoonlijk gebied.”

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.