Verhalen
Op 3 april 2018 begon de eerste cursist aan de F-Gassen opleiding van WasCollege. Hij slaagde in één keer voor zowel theorie als praktijk. Deze maand, drie jaar later, is de 1000e cursist gestart met deze opleiding.

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege

Pieter van der Veen, eigenaar van Van der Veen ZON, is de 1000e cursist die de F-gassen opleiding bij WasCollege volgt. Pieter: “Sinds vier jaar heb ik een eigen bedrijf in de installatie van onder andere zonnepanelen. Ik merkte dat klanten die zonnepanelen lieten leggen, daarna vaak airconditioning lieten plaatsen. Om mijn klanten daar ook in te faciliteren, wil ik mijn bedrijf uitbreiden. Daar heb ik het F-gassen certificaat voor nodig.” Omdat Pieter klant is bij Wasco, was het vertrouwen meteen gewekt toen hij na wat zoekwerk uitkwam bij WasCollege. En ook nu hij de training bijna heeft afgerond, is hij er erg over te spreken: “Goede docenten, fijne begeleiding, prima te combineren naast mijn bedrijf en een leuke groep deelnemers. Daarnaast neemt Wasco je veel geregel uit handen, zoals het inschrijven voor de examens. Als ondernemer is dat erg prettig. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik er ver voor moet reizen. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Wist je dat WasCollege is benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders?

Begeleiding door vakbekwame docenten

De F-gassen opleiding is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen en gaat uit van certificering in categorie 2. De opleiding bestaat uit drie theoriedagen, vier praktijkdagen en een examendag. Na het behalen van het certificaat mag je als installateur werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal drie kilo. Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split- en multisplit-aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen.

Uitbreiding voor betere verspreiding

Verschillende trainingen worden gegeven vanuit het Wasco Energie Centrum in Twello en we huren ook locaties in andere plaatsen in Nederland. Door de hoge vraag vanuit het westen van het land, openen we binnenkort een tweede opleidingslocatie in de randstad. Zo kunnen we zo veel mogelijk installateurs de training bieden die zij willen volgen.

Wil jij ook je kennis uitbreiden met WasCollege?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen en webinars.

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.