Verhalen
Het is alweer even geleden, maar we kennen het allemaal. Je gaat in een restaurant of café naar het toilet, wilt je handen wassen, zet de kraan aan en met alleen een lichte aanraking spuit de kraan met kracht de wasbak vol en – natuurlijk – je broek nat. Precies op de plek die het ongemakkelijk maakt...

Contactloos sanitair heeft de toekomst

Het aanraken van een conventionele kraan – vooral in een openbare ruimte – is niet ideaal. Je draait immers met je eigen vieze handen een kraan open, wat vele anderen voor jou ook hebben gedaan, je wast je handen en sluit vervolgens deze vieze kraan weer. Kranen die worden aangestuurd door een infraroodsensor bieden daarom een ​​goed alternatief.

Openbare ruimte

‘Was je handen stuk’ luidde het advies van de overheid vanaf het begin van de coronacrisis. We zijn ons daarmee allemaal veel bewuster geworden van het belang van schone handen. Daarom hebben sommige productgroepen, zoals kranen met infrarood-sensoren en automatische toiletspoelers, de wind in de zeilen gekregen. Voor zover ze het nog niet zijn, zullen openbare ruimtes zoals kantoren, campings, restaurants en treinstations steeds meer uitgerust worden met ‘touchless’ producten. 

Als gevolg van het coronavirus zoeken consumenten dus slimme oplossingen om de hygiëne thuis te verbeteren. De bewustwording dat het bedienen van sanitair een bron is van het verspreiden van bacteriën doet de blik al snel op contactloze oplossingen vestigen. Zowel privé- als openbare ruimtes zullen moeten tegemoetkomen aan de nieuwe hygiënebehoeften.‘Touchless’-producten en spraakgestuurde technologie zullen vanaf nu een sleutelrol spelen bij het inrichten van gezonde en veilige ruimtes, zo schatten experts in.

Bewegingsdetectie

Contactloos is niet alleen hygiënischer, het bespaart in openbare ruimtes ook veel water. Tot wel 70%. Een kraan kan namelijk niet per ongeluk aan blijven staan.  Verschillende fabrikanten die contactloze kranen en douches aanbieden gaan nog een stap verder en bieden ook contactloze toiletbediening aan. Het toilet spoelt automatisch na bewegingsdetectie of nog extra voor gebruik. Met name in de utiliteit zijn dit soort contactloze spoeloplossingen al gemeengoed. Ook zijn er technieken waarbij brillen automatisch openen en zelfs verlichting en geurafzuiging geactiveerd worden. Dit is niet alleen voor de openbare ruimte. Ook de douche-wc, waarbij de gebruiker niet meer met papier hoeft te reinigen, is een voorbeeld van een product dat vanwege de verhoogde hygiënestandaarden extra in de belangstelling zou kunnen komen. Bijkomend voordeel is dat je ook nooit meer met een stuk wc-papier aan je schoen een volle ruimte inloopt.

Bekijk hier onze contactloze sanitair producten >>

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.