Verhalen
Met trots kunnen wij vertellen dat we op ons distributiecentrum op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn nog eens 1100 extra zonnepanelen geplaatst hebben. Deze uitbreiding is goed voor 350 MWh meer aan zonne-energie. Het is een uitbreiding van de 2800 zonnepanelen die al op het distributiecentrum liggen en past in ons streven naar duurzaamheid.

3900 zonnepanelen op distributie­centrum Wasco

Op het dak van het distributiecentrum dat we in 2016 hebben laten bouwen, liggen drie voetbalvelden aan zonnepanelen. De uitbreiding betekent dat we aan de bestaande 8000 m2 zonnepanelen nu 2000 m2 hebben toegevoegd. Zo worden we nog duurzamer en dragen ook wij bij aan de energietransitie die oh zo belangrijk is. Daarom zetten we niet alleen in op zonne-energie, maar proberen we ook op andere manieren mee te werken aan de energietransitie. Zo zijn bijna al onze vestigingen van het gas af en hebben we in plaats daarvan warmtepompen laten installeren.

Duurzaam distributiecentrum

Begin 2020 kreeg ons distributiecentrum in Apeldoorn een uitbouw van 8000 m2. De uitbreiding van het aantal zonnepanelen naar 3900 stuks is onderdeel van de verduurzaming van het pand volgens de BREEAM-NL Outstanding norm, de hoogst mogelijke duurzaamheidsnorm. Dat is zelfs nog een tandje duurzamer dan het in 2016 gebouwde deel dat volgens de BREEAM Excellent norm gebouwd werd. Naast het gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen en het plaatsen van lucht-water-warmtepompen is er bij het ontwerp van de uitbouw ook veel aandacht besteed aan gezondheidsfactoren, zoals een natuurlijke lichtinval en de ecologie.

DMEGC-zonnepanelen geplaatst met FlatFix Wave systeem

De zonnepanelen van DMEGC zijn ge├»nstalleerd door installatiebedrijf Batenburg uit Twello met het FlatFix Wave montagesysteem van Esdec. Esdec heeft dit systeem speciaal ontwikkeld voor zonnepanelen op grote daken. Het bestaat uit geassembleerde modules die zonder gereedschap te installeren zijn, wat zorgt voor een snelle installatietijd. Bovendien is de FlatFix Wave zeer geschikt voor de steeds groter wordende zonnepanelen. Elk zonnepaneel wordt met dit systeem aan de lange zijde vastgeklemd. Het voorkomt buigen door de wind en daardoor het ontstaan van haarscheurtjes in de zonnecellen.

Heb jij een duurzaam energieproject?

Vanwege de energietransitie is de vraag naar duurzame apparaten sterk toegenomen. Om deze vraag aan te kunnen hebben we ons assortiment enorm vergroot met o.a. warmtepompen, duurzame ventilatie, smart home systemen en zonnesystemen.
Ook kun je altijd bij ons terecht voor advies en begeleiding rondom je duurzame energieprojecten voor woningbouw en kleine utiliteit. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, wij helpen je met advies en ontwerp tot aan de oplevering.

Meer weten over de energietransitie en wat Wasco hierin voor jou kan betekenen? Lees hier verder >

Zelf zonnepanelen installeren, bekijk hier onze complete PV sets.

Job Alert

Wil jij als eerste weten wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn? Stel dan een Job alert in en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.